Disleksi, öğrenme bozukluğunun bir türüdür. Disleksili bir kişi; okumada, yazmada, konuşmada, matematiksel yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında sorunlar yaşarlar. Bu öğrenme bozukluğunun zeka ile ilgisi yoktur. Aşağıdaki linkte yer alan testi çözerek disleksili olup olmadığınız konusunda bir fikir edinebilirsiniz.
Çocukta okul başarısızlığının altında birden fazla sebep olabilir. Çevresel ve genetik etkenler okul başarısızlığının temel faktörleridir.Her öğrencinin kendine özgü kişilik yapısı ve yeterliliğinin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle öğrencilerde görülen okul başarısızlığının da tek bir nedeni yoktur. Başarısızlığa birçok etken neden olabilmektedir. Aile bireylerinin çocuk üzerindeki etkisi, ebeveynlerin birbirleri arasındaki tutarsızlık çocukta başarısızlık ve kaygıya sebep olabilir. Her öğrencinin farklı zekâ türü ve yetenekleri doğrultusunda öğrenme becerisi farklılık gösterir. Ayrı çalışma prensibi ve uyum süreci kişisel olarak değişiklik göstererek planlanabilir. Ebeveynlerin bu konuda sabırlı ve hassas olmaları önem teşkil eder.
Okul Başarısızlığını etkileyen başlıca faktörler:
Verimli Çalışma ve Öğrenme Yöntemlerini Bilmeme
Olumsuz Aile Ortamı
Olumsuz Çevre Koşulları
Ergenlik Çağı Problemleri
Öğrenme Bozukluğu
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Aile danışmanlığının amacı, aile içinde yaşanan kişiler arası sorunlar olabileceği gibi, tüm aileyi etkileyen ölüm, hastalık, bir aile bireyinin evden ayrılması ve ailedeki bireyler arası iletişim gibi konu ve sorunlar üzerine destek vermekteyiz. Tüm ailelerin yaşadıkları gelişimsel ve durumsal krizler vardır. Çocuğun okula başlaması ya da çocuklardan birinin evden ayrılması gelişimsel bir krize neden olurken, ölüm ya da aldatma gibi bir olay ailede durumsal bir kriz oluşturur. Bu tip krizlerin atlatılması ve önüne geçilmesi amacıyla aile danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Kelime Söyleyiş Testi,
Cümle Tamamlama Testi
Bir İnsan Çiz Testi
Dikkat Testi Görsel Algı ve İdrak Testi
Sınav Kaygısı Ölçeği
Aile bireylerini bilgilendirmek amacıyla; çocuğun gelişim süreci hakkında veli bilgilendirmesi, eğitim programları ve psikolojik destek programları yapmaktayız. Kişiye özgü aylık gelişim planları oluşturarak öğrencinin problemine yönelik çalışmalar yapılır. Gelişim süreci takibini psikologlarımız; öğrenci gözlemi, sınıf içi aktiviteler, kişisel gelişim testleri ve envanterler ile sağlamaktadır. Aile bireyleri ile iletişim esasıyla aylık çocuk değerlendirme ve bilgilendirme görüşmeleri yapılmaktadır. Ailenin katılımı ve katkısının sağlanması amacıyla ev ödevlendirmeleri ile öğrencilerimizi desteklemekteyiz.